Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Σπερχειάδα Πολιτιστική Πρωτεύουσα των Νέων

ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ                                           Σπερχειάδα 30/3/2012
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                                                        Προς
ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ                                                                              
                                                                    Την Επιτροπή Τουριστικής  Aνάπτυξης

                                                                                                                                                                  
                                                     ΕΙΣΗΓΗΣΗ




  Σε μια περίοδο που καταρέουν τα πάντα γύρω μας ,που το εγγύς μέλλον κατά τους ειδήμονες και ειδικούς είναι δυσοίωνο και το απώτερο ζοφερό .Σε μια περίοδο που οι πολιτικές επιλογές  κάποιων διχάζουν την τοπική κοινωνία και οι επιλογές στην κεντρική πολιτική σκηνή οδηγούν τον λαό σε ένδεια και απαξίωση, σε ταπείνωση και εξάρτηση ας δώσουμε την δική μας απάντηση μέσω του πολιτισμού.
  Ας δώσουμε την δυνατότητα στις νέες και τους νέους της Στερεάς Ελλάδας να αποκτήσουν περιφερειακή συνείδηση γνωρίζοντας την ιστορία ,τα ήθη ,τα έθιμα ,τις παραδόσεις ,τις δοξασίες. Ας δώσουμε την δυνατότητα να εκφρασθούν, να δημιουργήσουν ,να ανταλλάξουν απόψεις για το χθες ,το σήμερα, το αύριο,ειδικά για το αύριο που τους ανήκει να θέσουν τις προϋποθέσεις με βάση τις διαχρονικές μας αξίες, να ανοίξουν ορίζοντες και με ομόνοια και συλλογικότητα να το κατακτήσουν.
  ΠΡΟΤΕΙΝΩ να ανακηρυχθεί το 2013 η Σπερχειάδα Πολιτιστική Πρωτεύουσα των Νέων της Στερεάς Ελλάδας και να διοργανωθούν εκδηλώσεις με πρωτοβουλία των νέων σε όλη την διοικητική περιφέρεια του Δήμου Μακρακώμης .
  Σε περίπτωση κατά την οποία το θέμα εισαχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση και λήψη απόφασης θα το αναπτύξω και εκεί να προτείνουμε μια ευέλικτη επιτροπή για την υψηλή εποπτεία του εγχειρήματος και τον συντονισμό όλων των εκδηλώσεων.
   Το κόστος θα επιμερισθεί η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ,ο Δήμος και  χορηγοί που θα προκύψουν π.χ δωρεάν κάλυψη και προβολή από τα Μ.Μ.Ε ,μικρότερο κόστος σίτισης και διαμονής κ.λ.π.



                                                                                                  Ο Δημοτικός Σύμβουλος




                                                                                                  Αθανάσιος Ν. Μαγουλάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου