Τετάρτη 1 Αυγούστου 2012

Παρέμβαση

Δήμος Μακρακώμης                      Σπερχειάδα  01-08 2012
Δημοτική Παράταξη                                        Προς
Νέα Σελίδα                                     Προέδρους & Τοπικούς
                                                        Συμβούλους , Δ.Σ  Εκπολιτιστικών                    
                                                        Συλλόγων, Εστιών, Αδελφοτήτων,
                                                        Υποψηφίους Δημοτικούς& 
                                                         Τοπικούς Συμβούλους
                                                                           
                  
                                                               
Αγαπητοί Συμπατριώτες

 Παρήλθαν (2) δύο χρόνια από την κατάρτιση των συνδυασμών, (2) δύο χρόνια που θέσαμε τον εαυτό μας στην κρίση της τοπικής κοινωνίας,όλοι με πολύ μεράκι και διάθεση για προσφορά,αρκετοί με ιδιαίτερη γνώση αλλά και με εμπειρίες από την επαγγελματική τους πορεία, έτοιμοι ώστε στο πρώτο προσκλητήριο της παράταξης να καταθέσουμε την αγάπη μας για τον τόπο και να διαθέσουμε τον ελεύθερο χρόνο μας για την επίτευξη κοινών στόχων για την ανάπτυξη της περιοχής, τον πολιτισμό κ.ά.
 Οι καιροί επιβάλλουν Ενότητα ,Συλλογικότητα,Γνώση (κατάρτιση ή εξειδίκευση), Διαφάνεια και Αποτελεσματικότητα.
  Το μέγα ζητούμενο σήμερα είναι η αξιοποίηση των ανθρώπινων πόρων, του ανθρώπινου δυναμικού, ο συγκεντρωτισμός δεν απέδωσε.
 Η τοπική κοινωνία διαθέτει ικανούς και έντιμους ανθρώπους και η ενασχόληση με τα κοινά είναι επιτακτική ανάγκη ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας δοκιμάζεται. Είναι αδιανόητο να ζητούμε και να έχουμε την παρουσία σας μόνο στις εκλογές και μετά να σχεδιάζουμε και να αποφασίζουμε χωρίς εσάς για εσάς. Θέλουμε ενεργούς πολίτες ή δυνατόν σε καθημερινή βάση.    
 Όσοι εκλεγήκαμε θεωρώ ότι έχουμε την υποχρέωση,να ελέγχουμε την νομιμότητα των πράξεων και τυχόν παραλείψεων της Διοίκησης, να εισηγούμαστε θέματα που κατά την άποψή μας ή και κατά γενική ομολογία είναι μείζονα π.χ δημόσιας υγείας,περιβάλλοντος, διαχείρισης υδάτινων πόρων και αποριμμάτων,προβολής και ανάπτυξης, υποδομών, Αγωγής υγείας κ.λ .π και τουλάχιστον να σας ενημερώνουμε.
 Αισθάνομαι την ανάγκη να σας καταστήσω κοινωνούς ορισμένων εκ των εισηγήσεων που έγιναν ομόφωνα δεκτές από το Δημοτικό Συμβούλιο και άλλες που με μεγάλη καθυστέρηση τέθηκαν στην ημερήσια διάταξη προς συζήτηση, αφ’ενός μεν να λάβετε γνώση,αφ΄ετέρου δε να ενημερώνετε με την σειρά σας τους συμπολίτες μας που δεν έχουν Η\Υ και μέσω του διαδικτύου να ενημερώνονται για τις αποφάσεις του Δ.Σ.
 Πολλές φορές δεν αποδίδονται σωστά τα πρακτικά, άλλοτε διεστραβλώνονται από εκείνους που σήμερα έχουν αναγορευθεί σε τιμητές των πάντων ,αλλά όταν  αυτοσυστήνονταν στο παρελθόν ως παράγοντες του ενός ή του άλλου κόμματος, μόνο αρνητικές υπηρεσίες παρείχαν στον τόπο, τα πάντα και τότε και τώρα για το δικό τους βόλεμα, για ιδιοτελείς και αλλότριους σκοπούς.
  Συγχωρέστε με αλλά δεν έχω άλλο τρόπο επικοινωνίας πλην της αλληλογραφίας και θα μου επιτρέψετε να επανέλθω εκ νέου μέχρι την λήξη της θητείας μας και με άλλα θέματα που θα προκύψουν .
 Εύχομαι καλό υπόλοιπο καλοκαιριού, και υλοποίηση των αποφάσεων ή μέρος αυτών από την νυν Δημοτική αρχή  γιατί δεν έχομαι την πολυτέλεια να χάνομαι ευκαιρίες για ένταξη έργων και απορρόφηση κονδυλίων, προγράμματα υπάρχουν,η Δημοτική αρχή ανταποκρίνεται;
 Εμείς είμαστε αρωγοί και στην υλοποίηση των εισηγήσεών μας αλλά τον πρώτο λόγο έχουν όσοι ασκούν ΔΙΟΙΚΗΣΗ.
 Για μένα προέχει το συμφέρον του τόπου και όχι οι πρόσκαιροι τίτλοι,η εφήμερη εξουσία, η ματαιοδοξία,ο καιροσκοπισμός και η ιδιοτέλεια.
                                                                                                  

                                                            Με φιλικούς χαιρετισμούς         



                                                            Αθανάσιος Ν. Μαγουλάς             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου