Πέμπτη 1 Ιουνίου 2006

Ν. Γκάλης-Αθλητικά Κέντρα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ
Κολοκοτρώνη 44 – Αθήνα – Τ.Κ. 10560
Τηλ. Προέδρου:       6936-193355                            
Τηλ. Γραμματέα:     6934-304137
Fax: 210-3210178                                                Aθήνα, 16 Μαΐου 2006
Αρ. Πρωτ. 265
Προς την
Νίκος ΓΚΑΛΗΣ Α.Ε.

Υπ’ όψη κ. Νικολάου Γκάλη

Αξιότιμε κ. Γκάλη,

Η Ομοσπονδία μας εκπροσωπεί το σύνολο των Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού Φθιώτιδας.

Στόχος μας, εκτός της διάσωσης, διατήρησης και διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, είναι αφ’ ενός μεν η στήριξη των Ο.Τ.Α. σε έργα υποδομής και αξιοποίησης του Νομού και αφ’ ετέρου η προβολή του με κάθε πρόσφορο μέσο για θαλάσσιο-ορεινό-ιαματικό-θρησκευτικό κλπ. τουρισμό.

Η Δυτική Φθιώτιδα είναι μία περιοχή με ιδιαίτερο φυσικό κάλλος, με πλούσια πανίδα και χλωρίδα, υδάτινους πόρους, ιαματικές πηγές, αλλά δεν έχει αξιοποιηθεί στο βαθμό που επιθυμούμε.

Στη Δυτική Φθιώτιδα ανήκει και ο Δήμος Σπερχειάδας και στον ορεινό του όγκο υφίστανται επίπεδες εκτάσεις, με φυσικές λίμνες μέσα σε δάσος ελάτης, ιδιόκτητες ή δημοτικές ή δημόσιες, σε υψόμετρο από 1.200 έως 1.350 μ., κατάλληλες για την κατασκευή έργων αναψυχής και άθλησης.

Απέχει από την Αθήνα 250 χλμ. και από τη Λαμία 70 χλμ., από την έδρα του Δήμου 32 χλμ. και από τις ακτές του Μαλιακού 75 χλμ. Οι κλιματολογικές συνθήκες, από την εμπειρία μας λόγω μακρόχρονης ενασχόλησης με τον Αθλητισμό (ποδόσφαιρο), είναι οι καταλληλότερες για την προετοιμασία όλων των αθλητών του στίβου, αλλά και των αθλητών των ομαδικών αθλημάτων. Ο χώρος ενδείκνυται και για την κατασκευή κατασκηνώσεων κλπ.

Πιστεύουμε ότι έγκυρα και έγκαιρα πρέπει να επισκεφθεί ειδικός της εταιρίας σας την ως άνω περιοχή, για να έχει άποψη για τα προαναφερόμενα και εφ’ όσον κι εσείς κρίνετε ότι προσφέρεται για επένδυση, τότε να παρέμβουμε στους Α’ και Β’ βαθμού ΟΤΑ για τα περαιτέρω.

Είναι σε εξέλιξη το Εθνικό Γενικό Χωροταξικό Πλαίσιο, το Ειδικό Πλαίσιο Ανάπτυξης Ορεινών Όγκων και το Ειδικό Πλαίσιο Τουριστικής Ανάπτυξης, στα οποία πρέπει να ενταχθεί ο εν λόγω γεωγραφικός χώρος, μετά από αποφάσεις των Α’ και Β’ βαθμού ΟΤΑ.

Λόγω των ραγδαίων εξελίξεων, η Φθιώτιδα θα είναι σύντομα κόμβος όλων των μεγά-λων Οδικών Αρτηριών Π.Α.Θ.Ε. Ε65, Θερμοπυλών-Ναυπάκτου και Λαμίας-Καρπε-νησίου-Ιονίας Οδού. Αν υφίσταται εκ μέρους σας ενδιαφέρον για τέτοιου είδους επένδυση, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε προκειμένου να συναντηθούμε, για να σας υποδείξουμε τις εκτάσεις αυτές.

Με εξαιρετική τιμή,
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


Αθαν. Ν. Μαγουλάς
Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Κωνσταντίνος Αθ. Βαρσαμάς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου