Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Διαχείρηση υδάτινων πόρων

ΔΗΜΟΣ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ                                      Σπερχειάδα  5 Μαρτίου 2012
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ                                                          Προς                                  
  ΝΕΑ ΣΕΛΙΔΑ                                                         Το Δημοτικό Συμβούλιο
           

                                                                    ΕΙΣΗΓΗΣΗ

\

  Θέμα: «Διαχείριση - Αξιοποίηση υδάτινων πόρων ΚΛΩΝΙΟΥ»

  Σας γνωρίζω ότι μετά την κατασκευή του νέου δικτύου ύδρευσης από τα Καλλιγάδια έως και την δεξαμενή η κοινότητα και οι  οικισμοί υδροδοτούνται  από τις πηγές του Πύργου Υπάτης και δεν υφίσταται κανένα πρόβλημα σε ότι αφορά την επάρκεια πόσιμου νερού.
1. Η υδροδότηση από τις αρχές του 1960 γίνονταν από τις πηγές στις τοποθεσίες  Γκιόκα, Πέτρας και Λεπτοκαρυάς  το οποίο πρόσφατα αναλύθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες της τ. Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φθιώτιδας και κρίθηκε ακατάλληλο για πόση.
 Προτείνω να διατεθεί αποκλειστικά για την άρδευση των κήπων των κατοίκων του κυρίως χωριού μέσω της κατασκευής δικτύου (από παλαιά δεξαμενή προς ανατολικό και δυτικό τμήμα).
2. Επίσης σ’ ότι ότι αφορά την αξιοποίηση των εκτός αναδασμού γεωτρήσεων προτείνω:
α) την κατασκευή υπόγειου δικτύου άρδευσης από την την ιδιοκτησία του Κων/νου Δημητρίου έως την περιοχή ΤΑΓΜΑ η γεώτρηση έχει διανοιχθεί στην ιδιοκτησία του Κων/νου Ν. Δημητρίου στην ομώνυμη τοποθεσία και λειτουργεί πάνω από  (15) έτη και έχει επάρκεια νερού να καλύψει όλες τις ανάγκες.
     β) την αξιοποίηση της γεώτρησης στην θέση ΚΑΛΑΜΑΚΙΑ για την άρδευση των  κτημάτων  της  ευρύτερης  άνυδρης περιοχής.
γ) την επέκταση του δικτύου άρδευσης από τον οικισμό ΤΡΙΦΥΛΛΙΑ για την κάλυψη των αναγκών  των κατοίκων στην περιοχή ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ.
  Η υλοποίηση της πρότασης θα συμβάλλει αποφασιστικά στην Αγροτική Ανάπτυξη καθώς  θα μειώσει το κόστος  παραγωγής, θα αυξήσει την αξία της γης, θα ενισχύσει τον πρωτογενή τομέα στον οποίο στηρίζεται η τοπική οικονομία .
 Ας είναι η απαρχή για συνολική αντιμετώπιση της διαχείρησης των υδάτινων πόρων όλης της περιοχής του Νέου Καλλικράτειου Δήμου Μακρακώμης με υπέρτατο στόχο την κατασκευή υπέργειου φράγματος στην ΒΙΣΤΡΙΖΑ ή πολλών μικρότερων σε όλη την Δυτική Φθιώτιδα και την δημιουργία υδρολογικού πάρκου.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος


Αθανάσιος Ν. Μαγουλάς
























  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου