Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2008

ΥΕΘΑ Χαρτογράφηση

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                               ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΑ 12/2/2008

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ                               Αρ. Πρωτ.1239
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΠΕΡΧΕΙΑΔΟΣ
Αφών Πάππα 2 
Τ.Κ. 35003                                                                                
Τηλ: 6936193355
                                                                      ΠΡΟΣ
                                                              Τον Αρχηγό Γ.Ε.ΕΘ.Α
                                                                      Στρατηγό
                                                               κ. Δημήτριο Γράψα
                                                               Λ. Μεσογείων 227 - 231
                                                               15451 - ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Εκλαμπρότατε κ. Αρχηγέ,

Σας είναι γνωστό ότι τόσο το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., όσο και το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, προχωρούν με ταχύτατους ρυθμούς στην κατάρτιση Γενικού και Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου για πρώτη φορά στη χώρα μας, με όλα τα θετικά επακόλουθα.
 Ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις σας των καιρών, αλλά και στις πρωτοβουλίες που έχουν αναπτύξει οι ανωτέρω φορείς της πολιτείας, προβαίνουμε ως αυτοδιοίκηση στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εντάξουμε στο Ειδικό Χωροταξικό του Τουρισμού και στο Ειδικό Χωροταξικό Ανάπτυξης Ορεινών όγκων το μεγαλύτερο μέρος του Διευρυμένου Δήμου μας.
Οι ήπιες εναλλακτικές μορφές τουρισμού και ο αγροτουρισμός είναι τα μέσα για να αναπτυχθούν τα ορεινά χωριά της Δυτικής Φθιώτιδας των Δήμων Υπάτης – Σπερχειάδας, Αγ. Γεωργίου Τυμφρηστού κ.λ.π.
Όπως προκύπτει από το Βιβλίο Διαιρέσεως Διαγραμμάτων δεν υπάρχουν χάρτες στην (Γ.Υ.Σ) Γεωγραφική Υπηρεσία Στρατού κλίμακας 1:5000 για το μεγαλύτερο μέρος του Δήμου μας αλλά ούτε και αεροφωτογραφίες. (Δ.Δ. Καμπιών, Γαρδικίου, Πουγκακίων, Νικολιτσίου-Πλατάνου, έως τα όρια του Δήμου με τον Δήμο Δομνίστας καθώς και το όρος Οξυά.
Οι εν λόγω χάρτες είναι η βασική προϋπόθεση για την εκπόνηση μελετών.
Αδυνατούμε να προβούμε στην χαρτογράφηση της περιοχής διότι α) οι αυτοτελείς πόροι – έσοδα του Δήμου μας δεν επαρκούν και β) δεν υπάρχει εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό στο Δήμο μας για να αναλάβει και διεκπεραιώσει το έργο αυτό. 
Υποβάλουμε θερμή παράκληση όπως υλοποιήσετε το αίτημα μας για χαρτογράφηση της συγκεκριμένης περιοχής του Δήμου μας όπως αυτή εμφαίνεται στο φύλλο 52 (65) σελ. 67 τις β΄ έκδοσης του 1990 του Βιβλίου Διαίρεσης Διαγραμμάτων μέσω της Γ.Υ.Σ η οποία διαθέτει έγκριτους και άξιους επιστήμονες και σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό.
Σας ευχαριστούμε εκ τον προτέρων και σας Ευχόμαστε Ολόψυχα Υγεία και Καλή Επιτυχία στο έργο που πρόσφατα σας ανέθεσε η Πολιτεία.

Διατελώ
Μετά πάσης τιμής

Ο Αντιδήμαρχος


Αθανάσιος Ν. Μαγουλάς 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου