Τρίτη 13 Μαρτίου 2007

Βράβευση ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΏΝ

                                                                                    ΣΠΕΡΧΕΙΆΔΑ 13-03-2007                                   
                                                                               

                                                                                      Πρόεδρο Δ.Σ
                                                                                       κ.Κοντοδήμου Αγγελική
                                                                                      Δήμαρχο
                                                                                       κ.Νικόλαο Τζιβελέκα



     Η παρακαταθήκη των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων που τελέστηκαν στην χώρα μας δεν είναι μόνο η άψογη διοργάνωση και τέλεση , δεν είναι μόνο τα Ολυμπιακά έργα , ή τα έργα που εκτελέστηκαν μέσω του προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ 2004 αλλά κυρίως το ανθρώπινο αθλητικό δυναμικό.
   Στο δυναμικό αυτό έχουν ενταχθεί και δύο νέα παιδιά που άρουν την καταγωγή τους από το Δήμο μας και πλαισιώνουν την Εθνική Ολυμπιακή και Παραολυμπιακή  Ομάδα  αντίστοιχα και δεν είναι άλλα από την  παγκόσμια πρωταθλήτρια εφήβων στα 400 μ. Όλγα Καϊδαντζή από το Νικολίτσι και τον Βαγγέλη Μπακόλα από την Λευκάδα παγκόσμιο πρωταθλητή  και Ολυμπιονίκη  στην σφαίρα επί σειρά ετών.
   Είναι οι πρεσβευτές στην ενδοχώρα αλλά και στην αλλοδαπή και βέβαια ανέβηκαν τα σκαλοπάτια της επιτυχίας ,της δόξας ,της αναγνώρισης , της καταξίωσης με πολύ μόχθο , θυσίες και πολλές στερήσεις ατομικές και οικογενειακές.  
   Μας παρέχεται η δυνατότητα να  αξιοποιήσουμε τα δύο σύμβολα μας στον Αθλητισμό παρουσιάζοντας στους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στιγμές από την διαρκή προσπάθεια τους,την συμμετοχή αλλά και την επιτυχία τους και να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση σε μια περίοδο έλλειψης προτύπων και αξιών.
    Οφείλουμε ως Δημοτική Αρχή να είμαστε αρωγοί ενισχύοντας οικονομικά τους πρωταθλητές μας, να τους τιμήσουμε και να τους προβάλλουμε ως πρότυπα.
    Προτείνω να γίνει σεμνή τελετή στο Συνεδριακό του Δήμου στην οποία θα τιμηθούν με το χρυσό κλειδί της πόλης και να δοθεί ένα συμβολικό ποσό των 3.000 ευρώ στον καθένα .
    Να κληθούν η ηγεσία του ΥΠ.Πολιτισμού , η Περιφέρεια, Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και η Τοπική αυτοδιοίκηση Φθιώτιδας, Εκπρόσωποι  της Εκκλησίας , μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, φορείς, αλλά και απλοί πολίτες .
   Να προβληθούν στιγμιότυπα  από την προετοιμασία τους και τους αγώνες τους σε γιγαντοοθόνες  και τέλος να γίνουν αγώνες προς τιμή τους.
   Επίσης για το 2008  που είναι χρονιά  των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο η Δημοτική Αρχή να είναι καθ’ όλα έτοιμη για την επιτυχία των ανωτέρω αθλητών μας, είτε με αντιπροσωπεία να τους ενισχύσει,να είναι έντονη η παρουσία του Π.Κ και το απαραίτητο διαφημιστικό υλικό για την περιοχή μας κυρίως για τα ιαματικά της Παλαιοβράχας.



                                                                                    Ο Αντιδήμαρχος


                                                                              Αθανάσιος Ν. Μαγουλάς



   




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου